Alumiinin kiiltoa
Uutiset
31.05.2023

Kuinka Lakome voi auttaa

Robottikäsi5

Miten autamme yrityksiä laitehankintaprosessissa, eli – 5 vihjettä sujuvaan laitehankintaan

1. Tarpeiden kartoittaminen: Määritä selkeästi, mitkä ovat organisaatiosi tarpeet ja tavoitteet laitteen hankinnalle. Tarkastele nykyisiä prosesseja, tunnista pullonkaulat ja kehityskohteet, ja selvitä, millaisia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia laitteelta tarvitaan näiden tarpeiden täyttämiseksi.

Lakomeen kannattaa olla yhteydessä jo varhaisessa vaiheessa, koska pystymme auttamaan tarpeen kartoittamisessa ja tarvittavien ratkaisujen määrittämisessä. Prosessien kehitys ja parantaminen on ydinliiketoimintaamme.

2. Kustannusarvio ja budjetointi: Arvioi laitteen hankintakustannukset sekä sen käyttö- ja ylläpitokustannukset. Laadi realistinen budjetti, joka sisältää kaikki kustannukset, kuten laitteen hinta, asennus, koulutus, huolto ja varaosat. Budjetin avulla voit rajata vaihtoehtoja ja keskittyä hankintavaihtoehtoihin, jotka sopivat budjettiin. Ota myös huomioon nouseva tuotantokapasiteetti ja sen vaikutus tulokseen.

Onko tuotantoprosessissanne joku ongelma, mutta ongelma ei ole vielä kirkastunut, tai ratkaisua ei ole olemassa. Tai ei ole selvää millä tekniikalla ongelma kannattaisi taklata. Asiantuntijamme pystyvät varmasti auttamaan asian kirkastamisessa ja ohjaamaan kohti kehitystä. Ota yhteyttä mahdollisimman pian.

Hitsausjigi

3. Teknisten vaatimusten määrittely: Selvitä tarkasti, mitä teknisiä vaatimuksia laitteella tulisi olla. Huomioi tarvittavat suorituskyky-, kapasiteetti- ja toimintovaatimukset. Esimerkiksi, jos hankit tuotantokoneen, määrittele tarvittava tuotantokapasiteetti, tarkkuusvaatimukset ja automaatioaste.

Tämä on Lakomen ydinosaamista. Me teemme kaikki määrittelyt asiakkaillemme osana projektia. Tällöin asiakas voi olla huoletta ja saada luotettavan, turvallisen, kestävän , tehokkaan ja viranomaismääräykset täyttävän laitteiston.

4. Toimittajien arviointi: Tutki ja vertaile eri toimittajia ja valmistajia, jotka vastaavat tarpeitasi. Arvioi toimittajien maine, kokemus, laadunvalvonta, tekninen tuki ja huoltopalvelut. Pyydä tarjouksia useammalta toimittajalta ja tee vertailu näiden tarjousten perusteella.

Lakomen ollessa laitetoimittaja, vertailemme ja kilpailutamme automaattisesti koko alihankintaketjun ja asiakas saa meiltä kokonaistaloudellisimman ratkaisun.

5. Hankintaprosessin aikataulutus: Laadi aikataulu laitteen hankintaprosessille. Määritä tärkeät virstanpylväät, kuten tarjouspyyntöjen jättöpäivämäärä, tarjousten arviointi, neuvottelut toimittajien kanssa, tilauksen tekeminen ja toimituksen aikataulu. Tällä hetkellä aikatauluihin vaikuttavat kansainväliset materiaalitoimitusten viiveet ja aikataulut. Aikataulutuksen avulla voit varmistaa, että hankintaprosessi etenee sujuvasti ja pysyt aikataulussa.

Lakome huolehtii asiakkaidensa projektien aikataulutuksesta ja valvoo, että aikatauluissa pysytään.

Lakomelta on helppo ostaa. Huolehdimme ja teemme suuren osan työstä ostajaorganisaatioiden puolesta.

Ota yhteyttä niin katsotaan mikä teidän yrityksen tarve on. Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Ota yhteyttä